Інститут ядерних досліджень Росії виявився власником надр на Донеччині

Інститут ядерних досліджень Російської академії наук з 2007 року є власником спеціального дозволу на користування надрами Артемівського родовища кам’яної солі, що розташовується у Донецькій області.

Про це повідомляє організація StateWatch із посиланням на лист Державної служби геології та надр до РНБО від серпня 2020.

У листі йдеться про те, що у 2007 році Міністерство охорони навколишнього природного середовища України надало на 20 років Інституту ядерних досліджень Російської академії наук спеціальний дозвіл на користування надрами Артемівського родовища кам’яної солі.

Дозвіл передбачає будівництво та експлуатацію підземних споруд, не пов’язаних з видобуванням корисних копалин, зокрема для підземного зберігання нафти, газу та інших речовин і матеріалів, заховання шкідливих речовин та відходів виробництва, а також скидання стічних вод.

Служба геології вказала, що власником спеціального дозволу є суб’єкт господарювання, який є резидентом Російської Федерації, тому його потрібно внести до санкційного списку. З проханням запровадити санкції проти інституту звернулися до РНБО.

Санкції запроваджуються рішенням РНБО та указом президента. Востаннє такий указ видали 14 травня 2020 року, отже, санкції проти Інституту ядерних досліджень РФ досі не ввели.

Реклама

Залишити коментар