Білорусь відмовляє у в’їзді українцям, які вже оплатили трансплантацію нирок в лікарнях Мінська та Бреста

Білоруські прикордонники через закриття кордону не пускають на територію Білорусі громадян України, які готуються до вже оплаченої трансплантації нирки в Мінську та Бресті.

Про це йдеться у матеріалі Радыё Свабода.

Пацієнти все ще можуть летіти до Білорусі на літаку, так як мінський аеропорт не закритий для іноземців, але не всі пацієнти можуть таку дорогу витримати.

Українці ще 30 жовтня намагалися потрапити до країни.

«30 жовтня о шостій годині ранку ми з дружиною були на кордоні. Наші прикордонники пропустили нас, але попередили, що з білоруської сторони можуть бути проблеми. Ми поїхали до білоруського пункту пропуску, передали документи для перевірки, які підтверджували, що ми їдемо до лікарні здавати аналізи крові, що моя дружина перебуває на гемодіалізі, а я її чоловік. Але після з’ясування ситуації з Мінськом білоруські прикордонники повернули нам документи і відмовили у в’їзді», — повідомив українець Назар Вус.

Міністерство охорони здоров’я України вже сплатило українським пацієнтам трансплантацію в Білорусі. Однак представники пацієнтів відзначають, що перебуваючи на гемодіалізі, дорогу літаком вони не витримають.

Надагаємо, з 1 листопада Білорусь закриває кордони на в’їзд для іноземних громадян і осіб без громадянства. Офіційна причина — коронавірус.

Реклама

Залишити коментар