Зеленський подав на розгляд ВР законопроєкт про звільнення всього складу Конституційного Суду – подробиці

Документ визначено як невідкладний

Президент України Володимир Зеленський подав до Верховної Ради проект закону, яким пропонує припинити повноваження усього складу Конституційного суду після нещодавнього скандального рішення щодо неконституційності окремих положень закону про запобігання корупції та статті 366-1 КК України.

Про це повідомляється на сайті парламенту. Документ визначено як невідкладний.

У тексті законопроекту йдеться про те, зокрема, що рішення КСУ від 27 жовтня є “нікчемним (таким, що не створює правових наслідків), як таке, що прийнято суддями Конституційного Суду України в умовах реального конфлікту інтересів”.

Зеленський пропонує припинити повноваження суддів КСУ з дня набрання чинності законом, а суб’єктам призначення суддів пропонує невідкладно розпочати процедуру конкурсного відбору нового складу Суду.

“Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування”, – уточнюється у прикінцевих положеннях законопроекту.

У НАЗК вже заявили, що судді КСУ ухвалили рішення у “справі про незаконне збагачення” у власних інтересах. Бо два судді, які голосували за скасування кримінальної відповідальності за неправдиві відомості про майновий стан, самі не задекларували мільйони.

Реклама

Залишити коментар