Вступ на посади переможців місцевих виборів розблокований – Малюська

Міністр юстиції Денис Малюська стверджує, що розпорядження Кабінету Міністрів про зобов’язання НАЗК поновити доступ до декларацій посадовців ухвалене «виключно в межах повноважень» уряду.

Про це він сказав у ефірі «Громадського радіо», відео якого викладене на сторінці у Facebook.

«Є безліч шляхів спрямованих на те, щоб ситуацію врегулювати і повернути антикорупційний механізм у той стан, який був до рішення Конституційного Суду, в сенсі – його ефективність. Відповідно, кілька опцій є на столі і частина з них вже були реалізовані вчора увечері, коли Кабінет Міністрів прийняв розпорядження, яким повернув більшу частину функціоналу НАЗК. Відповідно, зараз реєстр декларацій відкритий. НАЗК має доступ до всіх реєстрів…, і відповідно державні органи відповідають на запити НАЗК. Це виключно в межах повноважень Кабміну було зроблено, тому що вказівка роздана органам державної влади, підпорядкованим, відповідно ось вам перший гарний приклад, що все можна врегулювати», – сказав Малюська.

Водночас він прокоментував ситуацію щодо блокування реалізації результатів місцевих виборів, наголосивши, що наразі «всі процедури розблоковані».

«Проблема була в тому, що будь-яке призначення будь-якої посадової особи потребувало проходження такою особою так званої спецперевірки, яку, власне, і модерувало НАЗК», – сказав Малюська.

Він уточнив, що ідеться про перевірку на наявність корпоративних прав, даних з реєстру, тощо.

«Відповідно КСУ позбавив НАЗК окремих повноважень, які здійснювалися в процедурі такої спеціальної перевірки, зокрема прямий і безпосередній автоматизований доступ до усіх реєстрів. Ну як позбавив – виключив норму, якою це передбачалося. Вчорашнім розпорядженням Кабінету Міністрів такий прямий безпосередній автоматизований доступ НАЗК до реєстрів було повернуто і зобов’язано НАЗК продовжувати виконувати вимоги закону щодо проведення спецперевірок. Тобто питання закрито. Спецперевірки продовжуються і будуть завершені по усім кандидатам, які будуть подані і відповідно процедура будь-яких кадрових призначень на даний момент не є заблокованою», – пояснив Малюська.

#Турборанок: Денис Малюська про впровадження електронного правосуддя, Олександр Данилюк про скасування е-декларування

#Турборанок: Денис Малюська про впровадження електронного правосуддя, Олександр Данилюк про скасування е-декларування, фільм Атлантида, підвищення ціни на газ, судову справу британцівна фейсбук

▶️Рада нацбезпеки і оборони провела засідання через рішення про скасування е-декларування, і інших антикорупційних норм. Чому існує загроза нацбезпеці – запитуємо у Олександра Данилюка, секретаря РНБО у 2019 році.

▶️З Денисом Малюською, міністром юстиції України говоримо про рішення окружного адміністративного суду і конституційного суду, впровадження електронного правосуддя і долю деяких державних реєстрів

▶️Чи викликане підвищення цін на газ для населення від Нафтогазу – пояснить Максим Білявський. експерт у сфері енергетики Центру Разумкова

▶️Британці подали до суду на фейсбук через справу Кембрідж Аналітики, яку звинуватили у зборі даних користувачів. Чому цей процес важливий і чи можливо захистити свої дані – аналізуємо з Максимом Дворовим, він юрист «Лабораторії цифрової безпеки»

▶️Про український фільм Атлантида, який отримав відзнаку Кіноколо говоримо акторкою Людмилою Білекою.

Опубліковано Громадське радіо Четвер, 29 жовтня 2020 р.

Реклама

Залишити коментар