Суд у Вінниці постановив екстрадувати американського добровольця, який воював на Донбасі. Йому загрожує смертна кара

Вінницький міський суд постановив екстрадувати американського добровольця Крейга Ленґа, який воював на Донбасі. На батьківщині його підозрюють в подвійному вбивстві.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на одного з адвокатів військового Олександра Веремієнка.

Адвокат порівняв справу свого підзахисного зі справою уродженця Інгушетії Тимура Тумгоєва, якого Україна в кінці 2018 року видала Росії.

«Це “Тумгоєв-2”. По беззаконню видають його до Америки без гарантій», – заявив Веремієнко.

Захист оскаржить вирок – він має п’ять днів на апеляцію, і доти вирок не набуде чинності. Зараз американець не перебуває під вартою.

«Сьогодні нам не пощастило, але ми досі віримо в Бога. Всім, хто прийшов цього вечора і встав на мій захист, – спасибі вам. Ми подамо апеляцію і просимо вас і надалі молитися за нашу сім’ю в ці важкі часи», – написав сам Ленг в Facebook.

We are now leaving the court..
Tonight did not go in our favor but we will still trust in God. To everyone who came…

Опубліковано Craig Lang Пʼятниця, 30 жовтня 2020 р.

За даними Радіо Свобода, Крейг Ленґ – колишній американський військовий, який брав участь в бойових діях в Іраку і Афганістані. 2015 року він приїхав до України, потім приєднався до Правого сектору і понад рік воював на Донбасі на боці української армії.

Після змін в законодавстві 2016 року Ленґ з бійцями Грузинського легіону підписав контракт зі Збройними силами України, служив на передовій в районі Світлодарської дуги. За кілька місяців залишив службу.

На батьківщині американця підозрюють у розбої та умисному вбивстві подружжя в штаті Флорида в 2018 році. Він нібито домовився продати їм зброю, а коли ті приїхали на місце, пограбував і вбив.

«Ми знаємо, що в американських ЗМІ про нього пишуть дуже погано. В Україні він герой, тому що захищає наші інтереси і нашу країну», – казав адвокат Ленґа Дмитро Моргун.

У серпні минулого року Ленґа затримали на кордоні з Молдовою, коли він намагався виїхати з України, щоб продовжити візу. Виявилося, що американець перебуває в міжнародному розшуку за запитом США. Його заарештували, в грудні Вінницький апеляційний суд змінив запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт.

Реклама

Залишити коментар