Із початку року понад 600 буковинців пішли служити за контрактом

Про це повідомляє пресслужба Чернівецького обласного військового комісаріату.

Для тих, хто обрав військову справу своєю професією, держава гарантує фінансову стабільність, надає соціальну підтримку та можливість кар’єрного розвитку.

Під час служби є змога безкоштовно здобути вищу освіту, отримати водійське посвідчення, військові звання, вивчати іноземну мову, а також брати участь у миротворчих місіях.

Можна також усього за кілька місяців освоїти у навчальному центрі новий військових фах, в тому числі й за відсутності досвіду служби. Для тих, в кого перерва у службі становить не більше п’яти років та є відповідна військова спеціальність, можливе направлення напряму в частину.

Наразі триває набір чоловіків і жінок в підрозділи гірсько-штурмової бригади та десантно-штурмової бригади, які розміщені в Чернівецькій області. Частини пропонують бойові та небойові посади з грошовим забезпеченням, що на 23% є вищим ніж в інших. Рядовий в середньому отримує 13000 гривень, а в районі ООС на другій і першій лінії – 20000 та 30000 гривень відповідно. Найбільш затребуваними є спеціальності екіпажів бойових машин, водіїв та санінструкторів.

Житло, речове та продовольче забезпечення, медичні послуги, пільгове санітарно-курортне лікування передбачено за державний кошт.

При укладанні першого контракту виплачується допомога від 16800 гривень залежно від звання, щорічно – кошти на оздоровлення в розмірі місячного заробітку.

Реклама

Залишити коментар