Зеленський доручив правоохоронцям перевірити рішення КСУ

Президент Володимир Зеленський розпочав термінове закрите засідання Ради нацбезпеки і оборони, присвячене скасування Конституційним судом низки антикорупційних норм. Гарант Основного закону доручив правоохоронцям перевірити це рішення КСУ.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

«Справа не тільки в цьому рішенні, а й загалом у цілеспрямованих діях певних осіб на підрив суспільного договору в Україні та на створення реальної загрози національній безпеці та обороні нашої держави», — наголосив він.

Глава держави бачить дві проблеми, одна з яких — вулиця.

«Ми повинні не допустити ані того, що цю проблему почне вирішувати вулиця на свій розсуд, ані того, що це або якесь інше рішення Конституційного Суду буде використане ворогами України для дискредитації нашої країни за кордоном», — сказав Зеленський.

Також він пообіцяв, що «система електронного декларування в Україні буде працювати».

«Законопроекти для її поновлення мають бути підготовлені й направлені до Верховної Ради як невідкладні», — наголосив президент.

Зазначимо, що система й так працює, рішенням КСУ закрили до неї доступ.

Також глава держави поставив членам РНБО питання, на які він хоче отримати відповіді.

«Головні питання. Чому взагалі з’явилося дане рішення Конституційного Суду України? Які мотивації вбачаємо в цьому рішенні ми? Яка законодавча база потрапила під рішення Конституційного Суду і чому саме?» — сказав Зеленський.

Реклама

Залишити коментар