Шокуючі кадри з чернівецької лікарні: як важкохворого з COVID-19 переносять до реанімації

Під час зйомок репортажу з інфекційного відділення Чернівецької обласної клінічної лікарні журналісти “Української правди” стали свідками шокуючої ситуації.

Зазначається, що хворого з ускладненнями від COVID-19 шість жінок переносили в реанімацію буквально на руках, пише molbuk.ua.

“З-за дерев’яних дверей двоповерхової будівлі шестеро жінок виносять чоловіка на цупкій помаранчевій тканині. П’ятеро з них – працівниці лікарні, шоста – його дружина. Три кисневі подушки час від часу вислизають з рук жінок. Притримуючи лівою рукою кисневу маску, чоловік голосно стогне – від задухи. За кілька секунд його кладуть на каталку, що стоїть за три метри від дверей. Її не можуть підігнати ближче, бо біля будівлі ремонт. Шум бетонозмішувача і дзюрчанні води, якою наповнюється металева тачка, не можуть заглушити стогін чоловіка. Жінки штовхають каталку по невеликому шматку сірого щебеня, на якому чоловік підскакує, і врешті викочують на асфальт. Далі – реанімація”, – ідеться в репортажі.

“Чоловік, якого зранку несли шість жінок на помаранчевому простирадлі – викладач місцевого університету, з яким працює її донька-аспірантка (йдеться про доньку Валентини Миндреску, завідувачка інфекційного відділення обласної лікарні, – ред.)”, – додають автори.

Реклама

Залишити коментар