Уряд скасував обмеження зарплат керівників держпідприємств

Кабінет міністрів скасував обмеження на розмір зарплат керівникам та членам наглядових рад державних підприємств у розмірі 47 тисяч гривень на місяць.

Про це повідомляє пресслужба Кабміну.

Обмеження зняли для того, щоб виконати рішення Конституційного суду, який урізання зарплат визнав незаконним. А 1 жовтня президент Володимир Зеленський підписав зміни до держбюджету на 2020 рік, які дозволили Кабміну скасовувати обмеження щодо зарплат.

З жовтня 2020 року та надалі розмір зарплати керівників, членів виконавчих органів та винагороди членів наглядових рад державних підприємств визначається умовами контрактів.

Водночас повернули норму, коли розмір винагороди визначається у кратності до середньомісячної оплати в залежності від групи підприємства та виду його економічної діяльності. Місячна зарплата керівника держпідприємства не повинна перевищувати 1,25 млн грн.

Чому урізали зарплати

З ініціативи Зеленського. Проанонсував він це ще на початку квітня у своєму відеозверненні. Пояснив коронавірусною кризою.

«Затягти паски мусять усі державні службовці. Незалежно від рангу та посади, вже з квітня їх зарплата не перевищує 47 тисяч гривень», — казав тоді президент.

«Мільйонні зарплати та премії пішли у минуле», — додавав Зеленський.

Реклама

Залишити коментар