У Єгипті акула відкусила руку 12-річному хлопчику з України

У Єгипті під час відпочинку акула покусала туристів з України — жінку та її 12-річного сина. Хлопчик потрапив до реанімації, лікарі не змогли врятувати його поранену руку. Про це повідомляє Бабель з посиланням на пресслужбу Державного агентства розвитку туризму України.

За даними відомства, дитина вже перенесла одну операцію, на 27 жовтня запланована ще одна.

«На жаль, це не перший випадок, коли попри застереження туроператорів і заборони, відпочиваючі за межами готелю купують у місцевих екстремальні тури. Вони навіть не знають, що для цього потрібний окремий страховий поліс», — наголосили в Держагентстві.

У відомстві повідомляють, що лікування постраждалих туристів взяв на себе уряд Єгипту, а посольство України перебуває на звʼязку з рідними постраждалих.

Туроператор Join Up уточнив, що трагічний випадок стався напередодні в Шарм-ель-Шейху — під час занурення на території заповіднику «Рас Мохаммед», де зупинка екскурсійних яхт заборонена.

«Жінку та її 12-річного сина покусала акула. Травми також отримав інструктор, який проводив екскурсію. За наданою нам приймаючою стороною інформацією, туристи придбали у третіх осіб (не у туроператора чи його партнерів) послугу занурення з аквалангом з екскурсійної яхти. Згідно з інформацією з відкритих джерел, починаючи з 1 листопада 2019 року такі послуги заборонені на курортах Синаю заради збереження підводної екосистеми», — повідомив туроператор.

У Join Up стверджують, що спочатку туристи звернулися до гіда в готелі, щоб придбати таку екскурсію, але їм відмовили. Тоді вони придбали послугу «у третіх осіб поза межами готелю».

«Усі постраждалі перебувають у лікарні. За наявною у нас від приймаючої сторони інформацією, їм надається вся необхідна медична допомога. Матір отримала глибокі рани від укусів. Дитина втратила частину руки нижче ліктя. Обоє вже прооперовані», — повідомив туроператор

Реклама

Залишити коментар