У Чернівцях представники команди Клічука не пускали людей до приміщення ТВК (відео)

Сьогодні, 27 жовтня, всі дільничні виборчі комісії здали виборчу документацію до ТВК. Та пройшов цей процес не без конфліктів та порушень. Так, у Чернівцях група осіб увірвалась до приміщення територіальної виборчої комісії та влаштувала скандал. Відео з місця події поширює одна із кандидаток в депутати Черівецької міськради. Відтак на місце події викликали поліцію.

Декількома годинами пізніше біля приміщення цієї ж ТВК відбувся ще один конфлікт. Одна із політсил вимагала перерахунку голосів, натомість інша – новостворена політпартія взяла на себе функції контролюючих органів та самостійно вирішувала, кого пропускати всередину приміщення, а кого – ні. Керувала процесом кандидатка в депутати від цієї партії.  А от тих, хто з невідомих для нас причин не проходив фейсконтроль кандидатки, вміло стримував кремезний чоловік при вході:

Обставини інциденту з’ясовує поліція. До слова, чоловік, який представився «громадянином України» та охороняв вхід – дуже схожий на чоловіка, який знаходився в приміщенні ТРК «Чернівці», 23 жовтня.

Нагадаємо, тоді Олексія Каспрука намагався потрапити на дебати до Романа Клічука. Втім йому завадила приватна охорона.

 

Ще на одній із виборчих дільниць у Чернівцях члени комісії залишили без нагляду підраховані виборчі бюлетені. Голова комісії не реагувала на зауваження поліцейської про припинення правопорушення та грубо висловлювалась. На голову дільничної виборчої комісії правоохоронці склали адміністративний протокол .

А от під час здачі бюлетенів до Кіцманської ТВК голова дільничної виборчої комісії виявила відсутність декількох бюлетенів з виборів депутатів обласної ради. Наразі поліцейські розпочали кримінальне провадження за фактом зникнення виборчих бюлетенів та з’ясовують обставини справи.

Загалом під час виборчої кампанії до поліції Чернівецької області надійшло 285 звернень, пов’язаних з виборчим процесом. 19 з них містили ознаки кримінальних правопорушень. Відомості про них слідчі внесли до ЄРДР. По 70-ти зверненнях правоохоронці склали адміністративні протоколи. Більшість звернень стосувалась незаконної агітації та фотографування бюлетенів. Наразі поліція продовжує забезпечувати цілодобову охорону всіх 56 територіальних виборчих комісій.

Реклама

Залишити коментар