Чернівці підпишуть угоду про тристороннє співробітництво з Молдовою та Німеччиною

Про це повідомляє пресслужба міської ради Чернівців.

Проєкт «Mannheim – Chisinau – Chernivtsi «Together against Covid-19» (Мангайм – Кишинів – Чернівці «Разом проти Covid-19») пройшов конкурсний відбір програми «Municipal Corona Solidarity Package» («Пакет солідарності громад для подолання пандемії коронавірусу») та буде реалізований в рамках тристороннього співробітництва між Чернівцями (Україна), Мангаймом (Федеративна Республіка Німеччина) та Кишиневом (Республіка Молдова).

Заходи проєкту будуть профінансовані коштами, як безповоротній грант, компанією Енгейджмент Глобал гГмбХ (EG), Сервісна служба міста в єдиному світі (SKEW) від імені Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).

Метою спеціальної програми «Пакет солідарності громад для подолання пандемії коронавірусу» є зміцнення солідарних партнерських відносин у надзвичайних ситуаціях, створених пандемією, та обмін новітніми методами боротьби з нею. Завданням проєкту є посилення управління пандемією, обмін досвідом у сфері протидії коронавірусу та передача знань з відповідного муніципального антикризового менеджменту, покращення медичного обладнання, збільшення проінформованості серед місцевого населення з питань важливості дотримання правил соціальної дистанції та гігієни, з метою зниження рівня подальшого поширення Covid-19.

Головні заходи проєкту: дистанційні воркшопи для обміну новими знаннями та досвідом; місцева інформаційно-просвітницька кампанія по боротьбі з поширенням коронавірусної інфекції; закупівля медичного обладнання, що базується на потребах кожного міста. Для Чернівців планують закупити два автоматичні імуноферментні аналізатори, які будуть встановлені в КНП «Міська поліклініка №2» та КНП «Міська лікарня №4».

Реклама

Залишити коментар