В мережу потрапив “темник” для “слуг народу”, як реагувати на питання про невдалі результати виборів

Народним депутатам від “Слуги народу” видали рекомендації про те, як правильно коментувати невдалі для партії результати на місцевих виборах і незручні питання, пов’язані зі всеукраїнським опитуванням.

Відповідний документ опублікувало видання Страна.ua, пише Обозреватель. Він побудований за принципом запитань і відповідей.

Найбільш резонансні питання і передбачувані відповіді:

“Як ви сприймаєте результат екзитполів?”

“Слугам” порекомендували відповідати, що партія буде представлена в більшості місцевих рад. “Так, це не монобольшість, але ми на неї і не розраховували”.

Також їм радять говорити про неможливість конкурувати загальнонаціональній партії з діючими мерами міст, які здобули перемогу в багатьох населених пунктах. Тим більше, що міським головам доведеться шукати спільну мову з центральною владою.

Низьку явку на виборах нардепам запропонували пояснити пандемією коронавірусу, а також “токсичною політичною атмосферою”, нібито створеною опонентами.

“Куди поділися 73 відсотки, які були ще минулого року?”

Основний меседж полягає в тому, що за Зеленського проголосували консолідовано всі, хто хотів прибрати Порошенка. Зараз же голоси розподілилися між різними партіями, серед яких і місцеві проекти.

“Чому у вас немає міських голів?”

До цього питання запропоновано ставитися спокійно. Мовляв, у діючих мерів зараз стільки повноважень, що обіграти їх практично неможливо. Але їм доведеться домовлятися з місцевими радами.

“Що будете робити з таким політичним результатом?”

“Будемо працювати”, – рекомендують говорити в документі. Також радять нагадати про те, що в багатьох містах попереду ще другий тур виборів.

Також згадуються правоохоронні органи і НАБУ, які повинні стежити за використанням бюджетних коштів в регіонах.

“Чи потрібно тепер перезавантажувати Верховну Раду?”

Нардепам радять говорити, що завдання парламенту – ухвалювати закони. Тому юридичних підстав для розпуску за Конституцією немає.

“Як ви оцінюєте проведення опитування від президента?”

“Для першого разу нормально”, – сказано в документі. “Слугам” радять визнати, що в деяких місцях опитування були зірвані, але на виході з більшості ділянок вдалося зафіксувати думку виборців.

Крім того, дані рекомендації, як відповідати на питання про використання в проведенні опитування неповнолітніх. Мовляв, за згодою батьків діти можуть залучатися до некомерційної діяльності. А тему цю взагалі піднімають опоненти.

Питання і відповіді, що стосуються проведення опитування Зеленського займають досить багато місця в “темнику”. Вони стосуються і вартості його проведення, і можливості проголосувати багаторазово і сумнівності повноважень президента його організувати.

Реклама

Залишити коментар