Україна заборонила в’їзд двом угорським високопосадовцям через агітацію на Закарпатті

Також було ініційовано заборону на в’їзд для ще кількох угорців

Україна заборонила в’їзд на свою територію двом високопосадовцям з Угорщини. Як повідомив очільник МЗС Дмитро Кулеба у інтерв’ю агенції “Інтерфакс-Україна“, усе через їхню агітацію на Закарпатті під час місцевих виборів.

“Вже заборонено в’їзд в Україну двом угорським високопоставленим особам, які під час цієї виборчої кампанії вдавалися до прямої агітації в Закарпатській області. Один із них – це державний секретар канцелярії прем’єр-міністра Угорщини”, – зазначив міністр закордонних справ.

Також за його словами було ініційовано заборону на в’їзд для ще кількох угорців, які “активно втручалися у внутрішні справи України під час виборчої кампанії”.

“Наші партнери будуть найближчим часом детально поінформовані про факт втручання у вибори з боку Угорщини, і ми вже поінформували про це наглядову місію ОБСЄ”, – заявив урядовець.

І наголосив, що у ситуації не може бути ніяких різночитань – це було конкретне втручання у внутрішні справи України.

“Йдеться про угорську політику загалом. Наша позиція дуже проста, ми вчора дали оцінку цим діям. Те, як поводилася угорська влада напередодні виборів і в день голосування, є втручанням у внутрішні справи України”, – резюмував Кулеба.

Реклама

Залишити коментар