У Чернівцях поліція розслідує факт закупівлі медичного обладнання за завищеною ціною

Посадовиця забезпечила перемогу в тендері фірмі, яка постачала медичне обладнання за завищеною ціною. Внаслідок протиправних дій голови тендерного комітету з обласного бюджету безпідставно витрачено понад 2,3 мільйони гривень.

Про це повідомляє пресслужба поліції Буковини.

Зазначається, що проводячи досудове розслідування слідчі Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури та оперативного супроводження територіального Управління стратегічних розслідувань встановили, що у квітні 2017 року обласне комунальне підприємство оголосило тендер на закупівлю медичного обладнання на загальну суму майже 2,8 мільйони гривень.

“Зловживаючи своїм службовим становищем, 28-річна заступниця гендиректора з економічних питань організувала незаконну схему заволодіння бюджетними коштами під час проведення тендерних торгів.

Зловмисниця провела закупівлю медичного обладнання для військового шпиталю за державні кошти з наперед визначеним переможцем. Таким чином з обласного бюджету було незаконно виплачено понад 2,3 мільйони гривень.

Наразі порушниці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого часиною 2 статті 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України”, – йдеться у повідомленні.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Реклама

Залишити коментар