У Сумській області виявили фейкову виборчу дільницю. Там явка вища, ніж на справжній

У день місцевих виборів в одному з районів Сумщини спостерігачі та правоохоронці виявили незаконну виборчу дільницю.

Про це голова правління громадської організації ОПОРА Ольга Айвазовська повідомила у Facebook.

Виборча дільниця розташована в селі Соснівка Конотопського району, яке належить до Попівської ОТГ. За словами очільниці правління ОПОРА, незаконна дільниця організовує голосування до сільської ради, громади, яка відмовляється входити до складу ОТГ: її номер ідентичній дійсній дільниці — 590211.

«Бюлетені надрукували самостійно. Виборці йдуть на ту дільницю і голосують. Поліція перебуває під дільницею та опитує людей на виході, отримали вже дозвіл прокуратури на вхід в будівлю приватної форми власності для здійснення слідчих дій», — написала Айвазовська.

За її словами, біля фейкової дільниці грає музика, людей запрошують на голосування. На справжній дільниці явка виборців дуже низька, натомість усі йдуть голосувати на незаконну.

«На справжній дуже низька явка, адже вона в глибині села знаходиться і біля неї нічого не відбувається, люди не знають, що туди насправді потрібно йти», — додала глава ОПОРИ.

Айвазовська наголосила, що такі дії порушують статті 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та 353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи) Кримінального кодексу.

Село Соснівка, Конотопський район, Попівська ОТГ, Сумщина. Працює незаконна ДВК, яка організовує голосування до…

Опубліковано Ольга Айвазовська Неділя, 25 жовтня 2020 р.

Реклама

Залишити коментар