У Чернівцях депутата міськради Валерія Найдиша звинуватили у перешкоджанні проведенню екзит-полу на виборчій дільниці

Як передає molbuk.ua, про це повідомив опитувальник компанії Info Sapiens Ігор Вінтонів.

Зокрема, чоловік поскаржився на те, що депутат міськради, який також є кандидатом у депутати міськради, прийшов до нього із знімальною групою та влаштував скандал.

“Я стояв поблизу виборчої дільниці. Опитував людей у рамках екзит-полу – хто за кого проголосував. Приїхав депутат з камерою. І почав мені говорити, що це незаконно. Показав мені якісь документи. Спитав: “Що ти тут записуєш, все відкрито… Люди ходять і читають…”. Я кажу, ніхто нічого не читає, бо я собі записав і тримаю цю інформацію закритою. А він викликав поліцію”.

За словами пана Ігоря, правоохоронці взяли пояснення у нього та поїхали.

Кандидат у депутати обласної ради Юрій Лесюк назвав ці дії пана Найдиша “свавіллям”.

“Ми зіткнулися із певним свавіллям з боку представників певної політичної сили, яка не хоче втрачати те, що вони зараз захищають всілякими не дуже етичними засобами. Те, що я особисто почув від людини, яка проводить опитування – те, що дійсно було психологічне насилля. Знову ж таки – все робилося для того, щоб створити певну ситуацію, яка є провокативною. І в результаті – висвітлити це у вигідному для певної партії світлі. Це неправильно, бо, в принципі, якщо проводиться опитування, то навпаки від цього всі виграють. І це дозволить більш об’єктивно судити про те, як проводяться вибори”, – сказав Лесюк.

Водночас, за інформацією Лесюка, після цього інциденту Найдиш покинув виборчу дільницю та поїхав у невідомому напрямку у одному автомобілі з журналістами телеканалу “Чернівецький промінь”.

Водночас у прес-службі Головного управління Нацполіції в Чернівецькій області повідомили, що правоохоронці зареєстрували два факти можливого перешкоджання екзит-полу. Обидві події відбулися на виборчих дільницях у Чернівцях і пов’язані з одним із кандидатів до міської ради.

“Під час моніторингу мережі Інтернет правоохоронці виявили допис, в якому йшлося про те, що на виборчій дільниці кандидат у депутати намагається зірвати екзит-пол, звинувачуючи інтерв’юерів у фальсифікації результатів виборів. Також вказаний кандидат звернувся до поліції щодо законності проведення опитування виборців на іншій ДВК”, – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що інформацію про вказані події поліцейські зареєстрували в системі єдиного обліку заяв та повідомлень Національної поліції України. Наразі проводиться перевірка отриманої інформації, за результатами якої буде прийняте відповідне рішення.

На Буковині поліція перевіряє інформацію щодо перешкоджання опитуванню виборців

Сьогодні, 25 жовтня, поліцейські…

Опубліковано Поліція Чернівецької області Неділя, 25 жовтня 2020 р.

 

Фото – molbuk.ua

Реклама

Залишити коментар