“Опитуванням” від Зеленського керує музичний редактор студії “Квартал 95”

Партія “Слуга народу” заявила, що власним коштом фінансуватиме проведення “опитування” від президента Володимира Зеленського. Для цього найнято “компанію, що проводить соціологічні дослідження”.

Відповідна заява розміщена на офіційному сторінці у Facebook “слуг”.

“З нею (з кампанією – ред.) укладено відповідний договір. Опитування фінансуватиметься за рахунок партії. Витрати, пов’язані з ним, будуть відображені в звіті партії, який подається до НАЗК”, – наголошує партія “Слуга народу”.

Керуватиме проведенням “опитування” виходець з Кривого Рогу Артем Гагарін (справжнє ім’я – Михайличенко Артем Сергійович).

В профілі своєї сторінки він пише про себе як про музичного редактора студії “Квартал 95”.

Там же він пояснює, яким чином “буде проходити робота інтерв’юерів завтра” й наводить “правила для них”.

Український журналіст Юрій Бутусов вважає подібне прямим порушенням заборони на агітацію у день виборів.

“Партія” Слуга народу “сама задокументувала своє власне порушення статей 51 і 52 Виборчого Кодексу України”, – вказує він.

“За словами Гагаріна, опитувальні стоятимуть в накидках і з написом “5 запитань від президента”- це Артем агітацією не вважає, хоча такі написи й написи – це і є агітація. По-перше, екзит-пол – це опитування про результати голосування, а не про питання, які входять в програму однієї з партій. А, по-друге, екзит-пол проводиться без усіляких накидок та брендів, і без згадок президента, тим більше – соціологи діють без реклами. Так що читайте закон України – будь-які публічні дії партій в день виборів, будь-які, є прихованою агітацією на виборах”, – пояснює Бутусов.

Только что партия Слуга народа сама задокументировала свое собственное нарушение статей 51 и 52 Избирательного Кодекса…

Опубліковано Юрієм Бутусовим Субота, 24 жовтня 2020 р.

Реклама

Залишити коментар