Арсеній Яценюк: Місцеві вибори показали, що народ України не довіряє жодній загальнонаціональній партії

Про це говорив Арсеній Яценюк у ефірі програми “Ніч виборів із Савіком Шустером” на каналі “Україна 24” 25 жовтня.

“Парадокс цих місцевих виборів – що в результаті них немає жодної загальнонаціональної партії, яка виграла вибори. Партія влади не виграла вибори. Опозиція з правого флангу не виграла вибори. Опозиція з лівого флангу не виграла вибори. Тобто, місцеві вибори показали, що народ України не довіряє жодній загальнонаціональній партії. І це дуже тривожний сигнал”, – наголосив політик.

“Найбільша небезпека сьогодні для України – щоб децентралізація не була замінена на феодалізацію. Щоб місцеве самоврядування не було замінене місцевим самоуправством. І якщо буде слаба центральна влада, – а вона сьогодні далека від того, щоб назвати її сильною, – це буде провокувати відцентрові процеси всередині країни в цілому”, – підкреслив пан Яценюк.

“У найближчій перспективі у місцевих радах формуватимуться більшості, прийматимуться рішення про поділ коштів, землі, повноважень. А згодом почнуться питання партійної дисципліни. Якщо тільки центральна влада буде показувати тенденцію не до зростання, а до падіння рейтингу, частина обласних, районних рад, ОТГ будуть приймати заяви про недовіру уряду, друга частина – про недовіру президенту, інші – про російську мову, ще інші – про новий курс, вже не на Європейський Союз, а на схід. Важливо, щоб ці місцеві вибори не створили загрозу для української державності”, – розповів політичній діяч.

Реклама

Залишити коментар