ТРК “Чернівці” мусить віддати кошти партіям, бо не забезпечила трансляцію “дебатів” – юрист

Незабезпечення трансляції «дебатів» та виступів кандидатів, недопущення кандидата до «дебатів» – має наслідком повернення коштів за політичну агітацію трьом партіям.

Про це заявив юрист Олександр Маркідонов у Facebook, коментуючи вчорашню ситуацію з відключенням сигналу ТРК «Чернівці» в Т2 та недопуск мера Чернівців на ефір.

«Якщо Ви вважаєте, що компетентність коштує Вам дорого, спробуйте некомпетентність – вона обійдеться набагато дорожче», – зазначив він.

«Будь-якому телеканалу ЗАБЕЗПЕЧИТИ ПРЯМУ ТРАНСЛЯЦІЮ на застарілому обладнанні, без штатних інженерів, операторів – дуже складно, майже неможливо.
Свідками цього стали глядачі м. Чернівці (якщо це правда, що ТОВ ТРК Чернівці не змогло забезпечити якісну трансляцію)
Одночасно ТОВ ТРК ТВА забезпечило якісний сигнал всім своїм глядачам впродовж всього прямого ефіру , який відбувся 23.10.2020», – додав Олександр Маркідонов.

Крім того, юрист зазначив, що тепер телекомпанія «Чернівці» змушена буде відшкодувати гроші за ефірний час трьом партіям.

«Незабезпечення трансляції «дебатів» та виступів кандидатів, недопущення кандидата до «дебатів» – має наслідком повернення коштів за політичну агітацію трьом партіям.
Строки скорочені – вже в понеділок слід повернути кошти, оскільки за декілька днів виборчі банківські рахунки будуть закриті.
Партіям треба звітувати за витрачені кошти, за неотримані послуги і повернуті кошти.
Потрібно скликати партійні збори, приймати рішення про подальше використання агітаційних коштів (правильно буде зарахувати до бюджету).
Однак, не всі з кандидатів надають перевагу бюджетним платежам )))
Якщо кошти не будуть повернуті – багато проблем, в т.ч. з НАЗК», – зазначив Маркідонов.

Реклама

Залишити коментар