У Придністров’ї підробляли українські марки для «ЛНР». Укрпошта отримала 50 млн грн збитків

СБУ розкрила шахраїв, які друкували фальшиві марки Укрпошти на території невизнаного Придністров’я. Частину марок потім використовували представники так званої «ЛНР».

Служба безпеки України спільно з Укрпоштою провели спецоперацію з виявлення групи осіб, які займалися підробкою марок на десятки мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

За попередніми оцінками фахівців, збитки державного оператора Укрпошта використання підроблених поштових марок могли скласти понад 50 млн гривень.

Повідомляється, що в період 2018-2019 року підозрювані виробляли марки на території не визнаної республіки Придністров’я і потім незаконно ввозили їх на територію України.

За даними СБУ, на території України фальшиві марки Укрпошти підозрювані реалізовували різним замовникам.

Відзначається, що частина з цих марок використовувалися представниками так званої «ЛНР» для розсилки переселенцям поштової кореспонденції.

«Окупаційна влада вимагала від громадян підтвердити право на власну нерухомість на тимчасово окупованій території. У разі ненадходження документації, “органи влади ЛНР” погрожували позбавити людей майнових прав на цю нерухомість », – йдеться в повідомленні СБУ.

Повідомляється, що правоохоронці затримали одного з фігурантів при спробі відправити партію підроблених марок. В ході слідчих дій було вилучено гроші в різній валюті, в тому числі російські рублі на загальну суму майже 3 млн грн, засоби зв’язку, зброю і боєприпаси, а також підроблені марки орієнтовною вартістю приблизно 5 млн гривень.

Двом учасникам групи повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 110-2 та ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Реклама

Залишити коментар