Петро Порошенко: Жодна пандемія не послаблює російські загарбницькі апетити

Російська агресія спрямована не лише проти України, а й проти всього цивілізованого світу.

Про це заявив лідер партії «Європейська солідарність», Президент України у 2014-2019рр. Петро Порошенко в ході виступу на Спеціальному Київському безпековому форумі у п’ятницю, 23 жовтня.

«Прикро, що в черговий раз ми обговорюємо проблематику миру та виклики світовій безпеці за незмінних умов триваючої російської агресії. Агресії не лише проти України, а й проти всього цивілізованого світу. Жодна пандемія не послаблює російські загарбницькі апетити», – наголосив Петро Порошенко.

«Хочу повторити слова Дональда Туска: Кремль не вміє жити в мирі зі своїми сусідами. Кремлю обов’язково потрібна війна, і там, де є Росія, чекай на біду», – заявив лідер «ЄС».

За його словами, фактор Росії посилює загрозливу тенденцію послаблення ролі міжнародних організації у врегулюванні конфліктів.

«На жаль, це спонукає зацікавлені сторони до самостійного вирішення проблем силовими методами, відтак розпалюються локальні війни: Сирія, Лівія, Нагірний Карабах… Тому дуже гостро постає питання посилення міжнародних організацій, посилення їхнього інструментарію для зміцнення міжнародної безпеки», – зазначив Петро Порошенко.

Лідер «Європейської Солідарності» також заявив, що фраза про те, нібито весь світ «втомився від України» – це з темників Кремля та Russia Today.

«Це – з підручників російських «стратегів», які прагнуть показати Україну як державу, що не відбулася, і таким чином зменшити міжнародну підтримку України», – пояснив він.

«Світ, не втомлюючись, захищав та захищає Україну, нам вдалося створити світову коаліцію з підтримки України, і за це ми вдячні кожній країні – члену цієї коаліції», – додав політик.

«Сьогодні українська влада працює на користь міжнародної реабілітації агресора, і саме це мало б зникнути як явище», – наголосив лідер «Європейської солідарності».

За його словами, сьогодні понад усе важливою є внутрішня згуртованість українців, про що в п’ятницю говорили всі виступаючі.

«По-друге, життєво важливо подвоїти темпи інтеграції до європейської та євроатлантичної спільноти, бо сьогодні Україна тупцює на місці», – підсумував Петро Порошенко.

Київський Безпековий Форум – провідне зібрання з обговорення проблем української та глобальної безпеки було засноване Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» у 2007 році.

Реклама

Залишити коментар