У школах можуть заборонити телефони і планшети – законопроєкт

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, яким хочуть заборонити використання мобільних телефонів під час навчання в школі.

Відповідний законопроєкт з’явився на сайті Верховної Ради, передає Еспресо.

До ВР внесли документ №4226 про внесення змін до закону України “Про загальну середню освіту” щодо заборони використання мобільних телефонів і інших пристроїв, що мають підключення до інтернету.

Ініціатором законопроєкту виступив нардеп “ЄС” Олексій Гончаренко.

Так, у пояснювальній записці до законопроєкту зазначається, що школярі замість відпочинку під час перерви сидять у телефонах, через що виникає ще і брак спілкування з однолітками.

Тож пропонується заборонити користуватися інтернетом з мобільних пристроїв учням і вчителям. Винятком будуть лише учасники, які використовуватимуть пристрої в освітніх цілях, а також особи з особливими освітніми потребами.

Також автор документу впевнений, що заборона на використання ґаджетів з доступом до інтернету дозволить скоротити випадки інтернет-булінгу, а також остаточно вирішить питання з крадіжками дорогих смартфонів.

Зазначається, що цей законопроєкт необхідний, щоб навчити дітей самостійно обмежувати час, який вони витрачають на соцмережі і онлайн-ігри. Проте, остаточне рішення про заборону телефонів ухвалюватимуть директори шкіл.

Реклама

Залишити коментар