Україна хоче витратити на дороги рекордні $5,5 млрд наступного року

У проекті держбюджету-2021 Міністерство фінансів пропонує направити на відновлення і будівництво транспортної інфраструктури 155 млрд гривень

Наступного року Україна планує витратити на ремонт і відновлення доріг рекордні $ 5,5 млрд (155 млрд грн). Про це заявив заступник міністра фінансів Олександр Кава.

Такі видатки на відновлення дорожньої інфраструктури закладені в проєкті держбюджету-2021. З цієї суми 150 млрд гривень планують направити на фінансування дорожньої галузі, ще 5 млрд грн на інфраструктурні проєкти в інших транспортних галузях.

«Такий обсяг фінансування дозволить розширити мережу швидкісних доріг в Україні, а саме доріг 1-ї технічної категорії з 2 смугами руху в кожному напрямку з розділювальною смугою. Це дозволить безпечно рухатися зі швидкістю 130 км / год на автомагістралях і 110 км / год на швидкісних шосе», — підкреслив Кава.

Також заступник міністра фінансів підкреслив, що від саме якості доріг залежить логістика виробництва: як швидко можна доставити сировину і транспортувати готову продукцію.

Реклама

Залишити коментар