Чернівці опинились у ТОП-10 рейтингу комфортності міст України

Журнал “Фокус” опублікував щорічний рейтинг комфортності українських міст

Редакція журналу оцінила рівень життя в 22 українських обласних центрах, за винятком окупованих Донецька, Луганська, а також Севастополя і Сімферополя, пише molbuk.ua.

Якість життя в містах оцінювали за 14 критеріями. Вперше, в зв’язку з ситуацією в країні був виключений критерій авіаперевезень і введена “ковід-оцінка”, що істотно змінило “розклад сил”. Однак, на глибоке переконання редакції – під комфортністю життя не можна розуміти тільки високі доходи. Серед іншого, враховували легкість пошуку роботи, рівень зарплати, мобільність населення, транспортну інфраструктуру, екологію, безпеку проживання тощо.

Вперше за довгий час перше місце дісталося не Києву, переможцем в цьому році став Хмельницький, який набрав 201 бал. Київ опустився на друге місце і набрав всього 186 балів. Третє місце зайняв Львів – з 184 балами, четверте – Рівне (182 бали). Закриває першу п’ятірку Тернопіль (180 балів).

Зокрема, лідер рейтингу Хмельницький отримав високі бали за низький рівень злочинів і високу безпеку в місті, низьку вартість житла і хорошу інфраструктуру. Київ отримав найвищу оцінку за співвідношення між середньою зарплатою і вартістю умовної споживчого кошика, а також за інвестиційну привабливість міста і найкращі показники з/д сполучень.

Чернівці замикають першу десятку рейтингу. Місто отримало високі бали за екологію, тривалість життя, безпеку і вартість нерухомості. Водночас, найнижчі бали – за кількість хворих коронавірусом, рівень зарплати і залізничне сполучення.

Минулоріч за рейтингом “Фокусу“, Чернівці були одними з аутсайдерів.

Загальний рейтинг комфортності українських міст виглядає так:
Хмельницький
Київ
Львів
Рівне
Тернопіль
Запоріжжя
Чернігів
Вінниця
Миколаїв
Чернівці
Полтава і Суми
Одеса
Івано-Франківськ та Луцьк
Житомир
Черкаси
Дніпро
Ужгород
Харків
Кропивницький
Херсон

Реклама

Залишити коментар