Експерти вважають Вижницю одним зі зразків грамотної екологічної політики в країні – Іван Рибак

Про це в етері телеканалу ТВА розповів народний депутат 8-го скликання Іван Рибак, коментуючи необхідність впровадження природоохоронних заходів не лише в окремих громадах, а й на всій території Чернівецької області та в Чернівцях, зокрема.

“Днями в Івано-Франківську відбувався Всеукраїнський екологічний форум, на якому були присутні представники всіх регіонів нашої держави. Мені було приємно те, що Вижницю і наш Вижницький екологічний хаб назвали прикладом, як можна працювати у сфері поводження з відходами, викидами тощо. Це треба демонструвати усім головам громад і, до речі, воно недорого коштує.

З того, що необхідно зробити у сфері природоохоронних заходів – однозначно будівництво сміттєпереробного заводу, відповідно до санітарних норм та європейських принципів, щоб він був екологічно чистим, а ми – все таки вирішили проблему із забрудненням наших територій. Уявіть – ми найменша область в Україні, а маємо близько 500 несанкціонованих сміттєзвалищ. Це вже можна називати екологічною катастрофою. Коли ми побудуємо такий завод, наведемо лад зі сміттям, зробимо чистою воду та будемо дбати про чистоту повітря, гадаю, що тоді й буде розвиватися і зелений туризм, і гірськолижні курорти, іноземці будуть відвідувати наші краєзнавчі музеї, а ми будемо пишатися Буковиною та Чернівцями”, – наголосив Іван Рибак.

Реклама

Залишити коментар