Укрзалізниця просить не зупиняти поїзди на карантині

Зупинка пасажирського залізничного сполучення призведе до вкрай негативних наслідків для національної економіки, адже значно погіршиться мобільність населення

Про це йдеться у заяві Укрзалізниці, розміщеній на сторінці установи у Facebook.

“Укрзалізниця виступає за максимальне збереження пасажирського руху в умовах карантину”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, в установі уточнили, що до Укрзалізниці щодня надходять тисячі звернень від стурбованих пасажирів щодо обмеження залізничного сполучення в окремих регіонах у зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації.

“Тож ми чітко пояснюємо нашу позицію: Обмеження приміського й далекого пасажирського сполучення негативно впливає на епідемічну ситуацію в Україні. За відсутності поїздів сотні тисяч людей будуть вимушені щоденно обирати для своїх подорожей автотранспорт, зокрема маршрутки”, – зазначається у повідомленні.

В Укрзалізниці відмітили, що у більшості випадків маршрутні перевізники, “на відміну від залізничних, не дотримуються належних протиепідемічних заходів; натомість Укрзалізниця суворо дотримується усіх протиепідемічних заходів”.

Також наголошується, що обмеження пасажирських перевезень може значно погіршити фінансовий стан Укрзалізниці та призвести до неможливості виконання соціальних зобов’язань перед залізничниками. В Укрзалізниці пояснили, що тоді компанія буде вимушена відправити в простій більше 25 тисяч залізничників, які задіяні в організації пасажирських перевезень.

“Зупинка пасажирського залізничного сполучення призведе до вкрай негативних наслідків для національної економіки, адже значно погіршиться мобільність населення”, – підкреслюють в установі.

Також відмічається, що досвід інших європейських країн, які посилюють карантинні обмеження, як правило, обмеження жодним чином не стосуються роботи транспорту.

В установі зазначили, що Укрзалізниця буде суворо дотримуватися всіх рекомендацій та рішень, прийнятих КМУ та Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо пасажирського залізничного сполучення, “але, в свою чергу, сподіваємося, що це рішення буде державницьким та виваженим”.

☝️Укрзалізниця виступає за максимальне збереження пасажирського руху в умовах карантину 📢

📌До Укрзалізниці щодня…

Опубліковано Укрзалізниця – Ukrzaliznytsia Понеділок, 19 жовтня 2020 р.

Реклама

Залишити коментар