Соцмережі, коронавірус та суперечливі рішення влади – Микола Федорук про особливості виборів

Багаторічний Чернівецький міський голова та народний депутат двох скликань Микола Федорук вважає виборчу кампанію у соцмережах та пандемію коронавірусу, що супроводжується суперечливими рішеннями як центральної, так і місцевої влади – тими чинниками, які впливатимуть на активність людей 25 жовтня. Про це один із лідерів «Партії Чернівчан» розповів в ефірі телеканалу ТВА.

«В умовах такого розвитку соціальних мереж значний, але не вирішальний вплив мають саме вони. Ще однією особливістю нинішньої кампанії є те, що ми живемо в час пандемії коронавірусу. Якщо говорити про це захворювання, то багато рішень, що ухвалюються на урядовому, протирічать одне одному. Наприклад, рішення про те, що суб’єкти підприємницької діяльності можуть не платити єдиний соціальний внесок, а їм буде компенсоване тимчасове безробіття у період дії «червоної зони». У той же час їм не платять допомогу тому, що вони не заплатити цей внесок.

Колись у радянській армії був такий вислів «стой там, иди сюда» – отак ухвалюються і наші урядові та й місцеві рішення. Ми не маємо забувати, що людям потрібно утримувати сім’ї, платити за комунальні послуги – а як вони це робитимуть, якщо їм обмежують діяльність? Режим роботи. Одна з відомих журналісток написала: «Виявляється, до 22 години коронавірус спить, а потім прокидається і починає кидатися на людей.» Логіки немає у тих рішеннях, які ухвалюються на високому державному рівні. І це, звичайно, впливає і на найактивнішу фазу виборчої кампанії. Я б ці 2 аспекти назвав визначальними», – підкреслив політик.

Реклама

Залишити коментар