Микола Федорук: «Працювати необхідно з досвідченими професіоналами»

Компроміси у новообраній міськраді Чернівців потрібні, але з тими, хто має досвід і бажання справами доводити свою любов до Чернівців, а не просто розказувати про це з білбордів, вважає багаторічний Чернівецький міський голова, а нині – номер 1 у списку «Партії Чернівчан» Микола Федорук.

«Коаліцію треба, перш за все, створювати з тими, хто проповідує підхід практичного вирішення завдань, що стоять перед містом. Я кажу про «Партію Чернівчан», яку представляю зараз. На словах зараз усі люблять місто. Але любов треба підкріплювати справами. При чому – професійними діями. Я колись вважав, що дуже добре знаю проблеми Чернівців, попрацювавши 7 років головою Першотравневого району, коли пішов на посаду міського голови. А виявилося, що треба ще багато чому навчитися. І сьогодні мене лякають ті люди, які знають, як все це повирішувати одним розчерком пера чи словом. Тому я вважаю, що підхід до роботи має бути професійним і коаліція має бути з тими, хто не на словах, а на ділі, зможе вирішувати проблеми Чернівців і чернівчан.

Каспрука знімали ті ж самі, хто знімав Федорука в 2011 році. Вони на інше не здатні, бо їхній принцип – «чим гірше, тим краще». Я був автором законопроекту, який забороняв робити такі речі із всенародно обраними міськими головами. Має бути принцип «хто обирає, тільки той має право звільняти». Цьому треба покласти край. А що стосується роботи – потрібно і міському голові, і депутатам шукати компроміс. Але тут теж треба мати на увазі – компроміси бувають різні. Я кажу із власного досвіду. Мені також пропонували різні варіанти. Підсовували секретаря, який «ні бе, ні ме, ні кукуріку». Не знаю, правда, як він змінився за останні роки, тобто Віталій Михайлішин. Дуже його рекомендували як високого фахівця – це робили люди з «будинку з левами». Я кажу: «Чого ж ви його туди не берете, якщо він такий фахівець?» Але вони хотіли з мене зробити маріонетку. І щоб я за все відповідав. Так само, як хотіли зробити це і з Каспруком. За все має відповідати Каспрук, а вони роблять свої темні справи. Мене це не влаштовує і, я думаю, компроміси мають мати певну межу. У міській раді мають бути принципові питання, «червоні лінії», за які неможливо переступити», – зазначив політик.

Реклама

Залишити коментар