Іван Рибак вважає недостатньою увагу влади до Буковини

Коментуючи в ефірі телеканалу ТВА роботу влади над подоланням наслідків літньої повені у Чернівецькій області, народний депутат 8-го скликання Іван Рибак відмітив пасивність як обласних виконавців, так і нинішніх нардепів-мажоритарників.

“Наприклад, для ліквідації наслідків цієї повені сусідня Івано-Франківська область отримала понад пів мільярда гривень з держбюджету, а Чернівецька – всього 30 мільйонів. Цих коштів ледве вистачає, щоб компенсувати збитки мешканцям. А мова про протипаводкові заходи взагалі не йде. Ми зверталися публічно до чинних народних депутатів, чинної місцевої влади, в тому числі, й до обласної держадміністрації з проханням все ж таки відстоювати інтереси Чернівців, чернівчан і буковинців у Кабінеті міністрів.

Бо, якщо народні депутати та обласна влада – не активні (якби у бюджеті вистачало грошей на вирішення всіх проблем, то всім би роздавали по-чесному, а так – треба йти і лобіювати), то не можна сподіватися на підтримку з центру. Повірте – у Києві є люди, які усвідомлюють цю проблему, але не завжди вони знають достеменно, як її можна вирішити. І якщо народні депутати в місцева влада не підуть до Кабміну, до Верховної ради, до Офісу Президента, до профільного міністерства, то люди в Києві коштів не дадуть. І, слава Богу, що нам, спільними зусиллями (бо дискусію у столиці вело дуже багато людей, я знаю, що Максим Бурбак їздив безпосередньо до Кабінету міністрів, я їздив, аж після того до процесу приєдналися деякі сьогоднішні народні депутати), вдалося залучити ще додатково 430 мільйонів гривень для вирішення проблем із подолання наслідків повені на Буковині.

Але тепер питання – яким чином ці кошти тепер будуть розподілятися владою на місцях? Підуть на вирішення проблем чи осядуть у когось у кишенях? Отут якраз питання до громад – чітко проконтролювати, аби дамби та гідрологічні споруди, на які виділено кошти, були збудовані, а об’єкти інфраструктури, що були знищені, відновилися, – сказав Іван Рибак.

Реклама

Залишити коментар