Новообрана міськрада Чернівців має провести аудит роботи попередників – Микола Федорук

Що і як робили упродовж 10-ти років ті, хто позбавив повноважень двох законно обраних чернівчанами міських голів має стати предметом детального аудиту новообраної міської ради Чернівців, вважає багаторічний Чернівецький міський голова Микола Федорук.

«По-перше, необхідно провести аудит діяльності попередників – що було зроблено, а що зроблено не так. Тому що ті хлопці, які вже 10 років, до речі, керують містом, починаючи з 2011 року. Фактично увесь цей час, що б там хто не казав, а при владі «Рідне місто». Це робить не Каспрук, не Федорук, не хтось інший, це робить Василь Продан і партія «Рідне місто». І зараз не треба розповідати або інспектувати те, що робиться у місті, а треба відповідати за те, до чого довели Чернівці. Тому мені боляче дивитися на всі ці справи. І перш за все треба зробити аудит. Треба зробити висновки з цього бездарного управління упродовж 10 років. І – визначити пріоритети. Серед таких, на мій погляд, – водопостачання. Особливо це стало актуальним зараз, коли чернівчани вже кілька днів поспіль без води. Пригадую, у 1994 році, коли мене було обрано вперше міським головою, вода у Чернівці подавалася 2 години вранці і 2 години ввечері. І найперше завдання, яке я ставив і собі, і колегам з депутатського корпусу – ми вирішили питання безперебійного водопостачання у Чернівці. Про це вже всі забули, я просто нагадую.

Друге. У 2010 році було зроблене техніко-економічне обгрунтування з покращення водопостачання Чернівців, ще, коли я працював міським головою. Нам дали відкриту кредитну лінію державного німецького банку про виділення 15-ти мільйонів євро на покращення водопостачання Чернівців. Більше того, вже під час моєї каденції у Верховній раді, уряд Яценюка дав державні гарантії на отримання цього кредиту. Це означає, що за будь-яких форсмажорних обставин, якщо б місто не змогло, держава гарантувала, що розрахується за цим кредитом. Це було підкріплено Постановою Верховної ради. З того часу ми тільки чуємо пояснення, виправдання, але нічого не зробилося. Ці кошти не освоюються і ми маємо тепер проблеми з водопостачанням.

Шановні наші керманичі сьогоднішні, депутати чинні, ви нічого не зробили для того, щоб покращити водопостачання Чернівців. Не змогли навіть продовжити те, що було розпочато ще 10 років тому. Через те – це питання номер 1. Я вже не кажу про дороги. Проїжджаючи містом, згадую, що найосновніші роботи були зроблені у 2002 році. 18 років тому була відремонтована вулиця Руська – від вулиці Московської Олімпіади до Фастівської. Вулиця Головна, практично, до Кварцу. Вулиця Героїв Майдану. Були побудовані вулиці Гастелло, Нагірна, де взагалі ніколи не було доріг. Це все робилося 15-18 років тому. А за весь останній час зробили і то з великим скандалом Проспект і ще, виявляється до кінця не завершили. Тому головні акценти потрібно визначати і міському голові, і депутатському корпусу. А не розповідати, який поганий міський голова чи той чи інший керівник.

Справами треба займатися, а не політикою. Я казав і повторюю – політика у Києві, а в Чернівцях – господарка. І не треба у міській раді голослівно розказувати про патріотизм і любов до Чернівців. Зараз всі так полюбили Чернівці, що аж страшно стає. У таких обіймах місто можна й задушити. Тому, шановні чернівчани, думайте, за кого голосувати», – наголосив Микола Федорук.

Реклама

Залишити коментар