Ляшко назвав чотири причини стрімкого зростання захворювань на COVID-19

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко назвав чотири причини, з яких, на його думку, в останні час стрімко зростає кількість інфікованих коронавірусом в Україні. Про це він розповів в інтерв’ю НВ, передає Кореспондент.

“Перше – це власне збудник, специфіка його циркуляції, на яку ніщо не може вплинути. Друге – це сезонність. Збудник потрапляє в сезон грипоподібних захворювань, коли створюються умови для циркуляції. Третє – це наслідки першого карантину. Люди після тривалого терміну перебування на карантині перестають боятися будь-якої хвороби, ризикують і нехтують протиепідемічними правилами. І четверте – це нехтування правилами навіть суб’єктами господарювання”, – пояснив Ляшко.

Він додав, що після святкування Дня міста в Дніпрі добова кількість нових хворих зросла приблизно в три рази. Якщо спочатку реєстрували 89-100 нових інфікованих, то через 10 днів після масового святкування – 300-350.

Головний санлікар також додав, що з початком навчального року кількість хворих школярів і студентів не змінилася і становить 8%.

“Коли почали хворіти діти, то ми побачили, що вони частіше хворіють і приносять вірус в школу або з сім’ї, або від вчителя. Чітко простежується тенденція участі в масових заходах, святах, концертах, весіллях. Особливо в останніх, де більше 100-150 -200 осіб, – якщо там був один хворий, то потім спостерігався спалах”, – додав Віктор Ляшко.

Як приклад він навів ситуацію в Кіцманському районі Чернівецької області, де на трьох весіллях були хворі з коронавірусом, після чого в районі стався спалах, і він потрапив у червоний рівень епідемічної небезпеки, а 50% хворих припадало на гостей трьох весіль.

Реклама

Залишити коментар