Учасник ООС вчинив самопідпал через незгоду з діями влади

На Майдані Незалежності учасник ООС в ніч з 10 на 11 жовтня вчинив самопідпал. Зараз він в комі, повідомляє НВ з посиланням на Суспільне.

Дочка потерпілого Юлія Микитенко розповіла, що її батько, 49-річний військовий Микола Микитенко, зараз в лікарні з опіками третього ступеня.

«Мотиви суто політичні. Незгода з діями влади, а саме розведенням військ на лінії розмежування і повзучою окупацією Росії. Він був абсолютно в тверезій пам’яті і чітко усвідомлював, що робить. Не намагався себе загасити. Загасити намагалася молодь, яка підбігла. У фонтані на Майдані», – розповіла дівчина.

У громадській організації Відсіч повідомили, що 49-річний фронтовик вчинив самопідпал “на знак протесту проти політики президента” Володимира Зеленського, надівши однострій з бойовими нагородами. За даними Відсічі, Микола Микитенко в 2014 році брав участь в боях під Слов’янськом, служив в добровільному батальйоні Нацгвардії України імені Сергія Кульчицького. Був поранений під час евакуації збитого вертольота на Карачуні, має групу інвалідності. Пізніше служив у різних підрозділах в зоні ООС.

Також в організації з посиланням на дочку потерпілого заявили, що шанси вижити у військового мінімальні.

 

Фото – Відсіч

Реклама

Залишити коментар