На Буковині за тиждень склали 6 адмінпротоколів за порушення карантину – Держпродспоживслужба

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області продовжують контролювати виконання протиепідемічних заходів на Буковині відповідно до постанов головного державного санітарного лікаря України та здійснюють контроль на агропродовольчих ринках, у закладах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, громадського харчування, у громадському транспорті, школах, дитсадках та на інших об’єктах.

Про це повідомляє пресслужба управління.

Так, за минулий тиждень, з 5 по 11 жовтня, в області перевірили 359 об’єктів, 227 із них – спільно з працівниками Головного управління Нацполіції, ДСНС та органами місцевої влади. Загалом порушення виявили на 57 (15,9%) об’єктах. За їхніми результатами було складено 6 адмінпротоколів, надано 1 припис та 50 рекомендацій щодо необхідності дотримання карантинних обмежень суб’єктами господарювання.

Перелік проведених обстежень об’єктів нагляду щодо дотримання ними карантинних заходів в області: продовольчі (окрім ринків) – 154 (на 18,8% із них виявили порушення); агропродовольчі ринки – 18 (на 11,1% з яких були недоліки); об’єкти торгівлі непродовольчими товарами – 63 (на 15,9% із них зафіксували порушення); заклади громадського харчування – 42 (у 16,7% з яких виявили недоліки); дитсадки – 13 (без порушень); заклади загальної середньої освіти – 14 (у 7,1% із них зафіксовані недоліки), 34 транспортних засоби (у 17,6% із них були недоліки) та 21 заклад інших категорій (у 9,5% із них виявили порушення).

Про встановлені факти нехтування протиепідемічними вимогами проінформували органи місцевої влади та самоврядування.

Реклама

Залишити коментар