Максим Бурбак: Аграрії чи козачата – хто пробує пройти до Чернівецької облради?

Кандидатів у списку від «Аграрної партії» можна ототожнити із їхнім «ідейним натхненником» і покровителем на Буковині Василем Козаком, а також із іншими одіозними персонажами української політики на кшталт олігарха Фірташа та його поплічника у Чернівцях Василя Продана, – про це у програмі «Постфактум» на телеканалі TВA заявив депутат Верховної ради двох попередніх скликань Максим Бурбак.

“Партія сокирянських козачат, я б сказав. І кельменецьких вже. Перше місце – Бойко Олексій Сергійович. Пригадуєте, ми обговорювали розклади у Чернівецькій ОДА, де є групи впливу. Група Фірташа-Продана – це є голова Чернівецької ОДА, один із заступників – представник Козака, а всі інші – представники «Народного контролю» від Яринича. Всі говорили, що це неправда. Але списки все розставили на місця. Ми наголошували й на тому, що пан Олексій відомий і тим, що очолював обласну організацію партії «Союз міста і села», яка згодом була перейменована в «Єдину Альтернативу». Тобто «Єдина Альтернатива» буде йти у єдиному фарватері з людьми Продана, Фірташа.

Просто людям зараз «продають» нові обличчя, які будуть керовані Козаком і його поплічниками. Тобто в «Аграрній партії» маємо таких кандидатів: Бойко Олексій – заступник голови Чернівецької ОДА – був заступником голови Сокирянської райради Козака Василя. Другий – Гончар Василь Борисович – начальник Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства. До цього призначення він був керівником Сокирянського лісництва, ми розуміємо, чия це людина. Ми пам’ятаємо ті фейки, які знову вилізли на цих виборах, що «Бурбак вирубав весь ліс». Скажіть, будь ласка, – оце зараз головний лісник області. Хто вже рік пиляє ліс і хто його вивозить? Треба спокійно запитати – де був Бурбак, а де ліс і Козак? І було багато питань стосовно незаконного вирубування цінних порід дерев у Сокирянському районі. Певно, Гончар Василь Борисович повинен бути в темі. Але не знаю, чи «в долі».

Цікаво, що номер 6 – Гайнічеру Михайло Іванович. Діючий депутат. Був представником «партії регіонів», потім – головою обласної ради під час революції гідності, потім – «Наш край», тепер Михайло Іванович став аграрієм. І за гендерною квотою – Бортич Лілія Іванівна – незмінний керівник фракції «Аграрної партії», діючий депутат, розумію, чиї інтереси вона захищала і чому зробила все, щоб у Кельменецькому районі не було жодної ОТГ. Їй потрібен був цілісний район для того, щоб потім, коли вони спаплюжили децентралізацію, призначити район у Кельменцях, щоб Василь Козак поширив свій вплив на Сокиряни, Кельменці і Хотин. На Хотин йому не вдасться, бо хотинчани будуть відстоювати честь і славу міста. І ще раз хочу нагадати – битва за Хотин триває”, – наголосив політик.

Реклама

Залишити коментар