Президент Киргизстану заявив, що готовий піти у відставку

Президент Киргизстану Сооронбай Жеенбеков заявив, що готовий піти у відставку, як тільки ситуація в країні нормалізується. Про це йдеться в заяві, поширеній його прес-службою в п’ятницю, 8 жовтня, повідомляє Кореспондент.

Жеенбеков зазначив, що політична ситуація в країні досягла критичної точки.

“Для врегулювання ситуації, що склалася, ми повинні зробити наступні кроки. Анульовані результати виборів до парламенту. Тепер мають бути призначені нові парламентські вибори. Рішення щодо цього прийме ЦВК. Ці заходи знизять нинішню політичну напруженість”, – зазначив Жеенбеков.

Він вважає, що необхідно також відправити у відставку прем’єр-міністра і членів уряду, які працювали до кризи, що створить законні підстави для нових призначень.

“Дорогі співвітчизники, як раніше говорив, я маю намір легітимізувати кадрові зміни, що відбуваються. Для мене жодна посада не стоїть вище від цілісності держави, єдності народу і спокою суспільства. Нам потрібно якнайшвидше повернути ситуацію, що склалася, в правове русло. Після того, як будуть затверджені легітимні керівники органів виконавчої влади та країна стане на шлях законності, готовий піти з посади президента Киргизстану”, – заявив Жеенбеков.

Він закликав усі політичні сили зберегти мир і спокій в країні, не ділити народ і не вносити розкол в суспільстві.

Реклама

Залишити коментар