Аварія Ан-26: розслідування показало наявність грубих порушень

Голова урядової комісії з питань розслідування авіакатастрофи Ан-26 у Харківській області віце-прем’єр Олег Уруський заявив, що перші результати розшифрування бортових самописців літака  показали наявність грубих порушень у виконання польоту і в його організації, повідомляє Кореспондент.

“На сьогодні можна констатувати, що за результатами дешифрування бортових самописців повністю відновлений трагічний шостий політ літака Ан-26Ш, а також встановлено зміст переговорів, як між членами екіпажу, так і з керівництвом польотів. Встановлено технічну причину позаштатної роботи лівого двигуна і спрацьовування датчика падіння тиску за ВКМ (вимірювач крутного моменту). Це сталося в результаті відмови в роботі одного з блоків системи управління двигуна. Також розслідування показало наявність грубих порушень як у виконанні польотних завдань, так і в організації польотів загалом”, – написав він у Facebook.

Уруський повідомив, що комісія продовжує роботу. А Міністерство оборони планує завершити власне службове розслідування 12 жовтня. Після цього матеріали будуть передані до військових комісаріатів та, орієнтовно, після 15 жовтня може стартувати процес виплат компенсацій сім’ям загиблих.

Реклама

Залишити коментар