У Киргизстані почалися масові акції протесту проти результатів виборів

У столиці Киргизстану Бішкеку почалися багатотисячні акції протесту після парламентських виборів. Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на Радіо Азаттик.
Кілька партій проводять мітинги незгоди з підсумками голосування. Акції організували п’ять партій, які раніше між собою підписали резолюцію про об’єднання.
Присутнім біля будівлі парламенту завадили особи, які назвали себе героями Квітневої революції. Вони заявили, що “це святе місце, де проливали кров люди, і вони не дадуть його використовувати політикам у власних цілях”.
Після інциденту мітингувальники перемістилися на площу.
Нразі у центрі Бішкека почався розгін опозиційного протесту незгодних з попередніми результатами виборів до парламенту Киргизстану.
Проти мітингувальників застосовують водомети, сльозогінний газ і світлошумові гранати. Силовики екіпіровані щитами і кийками. Раніше МВС Киргизії закликало мітингувальників розійтися.
Люди перекрили найближчі вулиці і почали штурмувати будівлю парламенту, де розташований офіс президента країни. Кілька десятків мітингувальників зламали ворота і спробували пройти на територію, де вишикувалася охорона. Було чути постріли.
Нагадаємо, вчора, 4 жовтня, у Киргизстані пройшли вибори депутатів до парламенту 7-го скликання.
Фото – Спутник Киргизстан
Реклама

Залишити коментар