Муніципальній варті, яку планує створити Продан, дозволять огляд особистих речей та автівок

Чернівецька міська рада має намір наділити муніципальну варту Чернівців повноваженнями контролювати будівництво у місті.

Про це повідомив у Facebook юрист Олександр Маркідонов, пише molbuk.ua.

“Значна частина повноважень присвячена контролю над будівництвом. Передбачено право застосовувати заходи фізичного впливу, спеціальні засоби, проводити огляд особистих речей громадян, транспортних засобів, вилучення речей та документів. Стає цікаво дізнатись, хто стане “Шеріфом”, ким і як буде використано цей ресурс”, – написав Маркідонов.

Згідно із статутом майбутнього комунального підприємства, муніципальна варта матиме повноваження зупиняти роботи, які проводяться самовільно і порушують стан благоустрою Чернівців.

Окрім того, муніципальну варту хочуть наділити повноваженнями застосовувати заходи фізичного впливу, спецзасоби та використовувати службових собак, проводити огляд речей фізичних осіб і транспортних засобів.

Як відомо, у проекті рішення щодо створення муніципальної варти вказано, що координацію діяльності цього підприємства має здійснювати департамент житлово-комунального господарства Чернівецької міськради.

Водночас повідомляється, що департамент ЖКГ має зареєструвати нове комунальне підприємство, а також спільно з фінансовим управлінням міськради “вжити заходів щодо перерахування коштів у сумі 50 000 гривень до статутного капіталу комунального підприємства “Муніципальна варта міста Чернівці”.

Окрім того, в проекті рішення зазначено, що секретар міськради має призначити директора “Муніципальної варти міста Чернівці”.

Разом з тим, у проекті рішення вказано про затвердження Статуту “Муніципальної варти”, щоправда сам текст цього положення на сайті міськради не оприлюднено.

Цей проект рішення запланований до розгляду на черговій сесії міської ради 29 жовтня 2020 року.

Реклама

Залишити коментар