“Не з вашим щастям!” – Бурбак про головну інтригу виборів мера Чернівців і шанси кандидатів

У виборах на посаду міського голови Чернівців цьогоріч бере участь 16 кандидатів. Їхню шанси на перемогу та мету участі у виборах проаналізував у програмі “Постфактум” на телеканалі ТВА народний депутат України VII – VIII скликань Максим Бурбак.

“Є відверті лідери, є аутсайдери, а є люди які керується олімпійським принципом “головне не перемога, а участь”. Я не розумію, навіщо їм це потрібно, але, я би охарактеризував те що зараз відбувається довкола місцевих виборів у місті, та і по всій країні – це ярмарок марнославства”, – заявив політик.

“Щодо кандидатури Володимира Дідуха – певно, це не його вибори, адже він у нас “почесний бургомістр”, чекайте наступних виборів бургомістра. Василь Максимюк – відвертий аутсайдер, не будемо обговорювати. Олексій Каспрук – міський голова, має всі шанси вийти до другого туру, а там подивимось, хто буде з опонентів”, – зазначив Бурбак.

Щодо кандидатури Віталія Другановського – Максим Бурбак зауважив, що він має всі шанси боротися в другому турі. Наскільки успішно – буде залежати від того, яка буде ситуація з рейтингом “Слуги народу” по всій Україні.

“Далі по списку – Олександр Фіщук, колишній голова Чернівецької ОДА, думаю, що він навіть у Борівцях не зможе перемогти. Василь Дутчак – пам’ятаю, він був у “Партії регіонів, думаю, йде на вибори просто, щоб взяти участь. Михайло Яринич – дуже так потужно намагається заявити про себе, але, краще б ви ходили на суди, де б спростовували свої висловлювання”, – зазначив політик.

“Щодо кадидата Романа Клічука, від політсили “Альтернатива Є”  бачимо багато бігбордів, що місту потібен новий мер. Мені згадалися слова Теодора Рузвельта, який сказав, що успішний бізнесмен ніколи не стане хорошим державним діячем. Його єдиний інтерес – кишеня, набита грошима. Але не народ. Місто – це живий організм, а не приватна компанія. І ті інструменти, які дозволили Роману Клічуку стати успішним бізнесменом, можуть не спрацювати в місті”, – сказав Бурбак.

За словами полдітика. Чернівці заслуговують на мера, який нарешті завершить епоху руйнації у місті і воно почне розвиватися, як розвиваються його найближчі сусіди – Івано-Франківськ та Тернопіль.

“Щодо кандидатури Василя Продана. Василь Сафронович! Вважаю це – апогей його діяльності в Черніецькій міській раді, видно, що таки хочеться в легітимний спосіб стати керманичем міста Чернівці. Але, Василь Сафронович, не з вашим щастям.

Михайлішин Віталій – це постійний уже опонент Каспрука і постійний аутсайдер. Думаю, і цього разу буде те ж саме. Але головне його завдання – мобілізувати електорат, для того, щоб “протягнути” в міськраду силу, список якої він очолює.

Головна інтрига – це навіщо і Продан і Михайлішин пішли окремими колонами, адже ми розуміємо, що електоральне поле вони повністю ділять між собою. Думаю, що це для того, щоб дати місця у раді своїм “колегам по цеху”, – підсумував Максим Бурбак.

Реклама

Залишити коментар