Арсеній Яценюк: Україна має взяти відповідальність за створення меморіалу жертв Бабиного Яру

Сьогодні 79-та річниця одного з найжахливіших символів Голокосту – масових розстрілів мирного населення в урочищі Бабин Яр у Києві, вчинені нацистами у 1941-1943 роках.

Прем’єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк заявив, що Українська держава повинна взяти на себе високу історичну відповідальність за створення меморіалу.

Про це у вівторок, 29 вересня, політик написав у своєму Telegram-каналі.

“Схиляємо голову перед пам’яттю жертв Бабиного Яру – однієї з найжахливіших сторінок Голокосту і нашої національної історії. Там загинули невинні українські євреї, розстріляно ромів, українців і людей багатьох інших національностей.

Молімося за душі тих, кого вбили людиноненависники.

Подбаймо про справжній український національний меморіал пам’яті жертв Бабиного Яру, який вшановуватиме кожного загиблого і нашу солідарність проти зла ненависті і нетерпимості”, – йдеться у повідомленні.

За словами Яценюка, саме про такий меморіал він думав, коли як Прем’єр-міністр України в 2015-му приймав рішення про передачу приміщення для створення Меморіального музею пам’яті жертв трагедії Бабиного Яру.

“П’ять років тому мав честь ініціювати такі державні зусилля з нагоди 75-ї річниці Бабиного Яру. Напередодні 80-ї річниці трагедії закликаю державу реалізувати цю ініціативу в її українському вигляді. Українська держава повинна взяти на себе високу історичну відповідальність за створення меморіалу”, – заявив політик.

Реклама

Залишити коментар