Воєнні дії між Вірменією та Азербайджаном: Туреччина підтримала Баку

На тлі відновлення воєнного конфлікту в Нагірному Карабаху турецька влада виступила з низкою заяв щодо підтримки дій та позиції Баку.

Про це з посиланням на турецьку державну інформагенцію Anadolu передає Еспресо.TV.

Прессекретар президента Туреччини Ібрагім Калин закликав міжнародну громадськість “негайно посприяти”, як він висловився, “припиненню провокацій” з боку Вірменії.

“Туреччина – поруч з Азербайджаном перед обличчям атак з боку Вірменії. Співчуваємо у зв’язку із загибеллю наших побратимів в ході бойових дій. Азербайджан не один, Анкара повністю підтримує Баку”, – сказав Калин.

Спікер парламенту Туреччини Мустафа Шентоп назвав Вірменію “терористичною державою, що загрожує не тільки Азербайджану, але й миру в усьому регіоні”.

Шентоп зазначив, що відповідальність за наслідки провокацій щодо Азербайджану лежить “цілком на Єревані” й підкреслив готовність Анкари до максимальної підтримки Азербайджану.

Схожу точку зору озвучив і міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар.

Єреван повинен негайно відмовитися від агресивних дій, які ведуть до масштабної ескалації ситуації в регіоні, наголосив турецький міністр.

“Чергове порушення режиму припинення вогню демонструє, що Вірменія прагне до провокацій. Туреччина буде до кінця і всіма ресурсами підтримувати Азербайджан в боротьбі за збереження цілісності країни”, – додав міністр.

Фото: Міноборони Вірменії

Реклама

Залишити коментар