Максим Бурбак: Я гордий тим, що вдалося реалізувати, і не лише на 204-му окрузі

«Турборежим» виявився просто гучними словами, заявив нардеп двох скликань Максим Бурбак.

Як ми вже повідомляли, показники нинішніх нардепів-мажоритарників від провладної партії на Буковині у рази скромніші, аніж робота їхніх попередників. Наочним прикладом є 204 виборчий округ з центром у Хотині, який у 2014-2019 роках представляв у парламенті Максим Бурбак, а нині – депутат від «Слуги народу» Валерій Божик.

Коментуючи набагато масштабніші результати своєї роботи, у порівнянні з теперішнім обранцем, Бурбак зауважив – йому досі телефонує багато виборців із районів і дуже часто – зі скаргами на бездіяльність влади.

“Чернівецька область упродовж 2016-2019 років була одним з лідерів в Україні за кількістю розподілених урядових субвенцій. Ми, чернівецькі депутати-мажоритарники, максимально використовували свої законні повноваження у залученні коштів з державного бюджету на розвиток регіону. І, мені здається, у нас непогано виходило. Але нині досить дивним виглядає нинішня «співпраця» провладних нардепів з Чернівецької області з урядом у питанні використанні такого корисного та потрібного інструменту для розвитку регіону – залучення субвенцій на підтримку об’єктів соціальної сфери. Нині 204 округу «перепало» з держбюджету понад 30 мільйонів гривень. Але чомусь найбільше грошей передбачено на один об’єкт Заставнівського району, звідки родом нинішній нардеп-мажоритарник. А іншим районам виборчого округу або нічого не виділять, або «дістануться» крихти”, – зауважив Максим Бурбак,

“Справи на окрузі, які вдалося виконати за п’ять років депутатської діяльності, говорять самі за себе: у численних школах і дитсадках створено якісні умови для навчання, відновлено водопостачання у багатьох населених пунктах Чернівецької області. Будинки культури, ФАПи та чимало інших державних установ отримали «нове життя» завдяки капітальному ремонту. Працюючи народним депутатом, я старався зробити усе, щоб ремонт цих численних об’єктів виконувався не тільки на території мого рідного 204 округу, а й виходив за його межі. І, знаєте, я гордий з того, що цю масштабну діяльність нам вдалося реалізувати. І хоч я не є нардепом уже більше року, до сих пір отримую багато телефонних дзвінків від людей з Хотина, Заставни, Сокирян чи Кельменців. Запитують, як мої справи, хтось дякує за пророблену роботу, а хтось критикує нинішнього представника у Раді. Нагадаю, що в період свого депутатства я левову частку робочого часу провів у селах та містах 204 округу. Ми скоординувалися із сільськими головами та керівниками ОТГ, визначали найбільш проблемні точки і спільними зусиллями отримували якісні результати. Уряд не ігнорував наші прохання про допомогу, а навпаки – допомагав ці гроші комплексно і справедливо розподіляти по всіх населених пунктах. Сподіваюся, що нинішні нардепи працюватимуть над тим, щоб «підтягнути» свою продуктивність на благо Чернівецької області. Даю їм безкоштовну, але дуже важливу пораду – не затягуйте, будь ласка, з цим. Бо часу на виправдання довіри, яку вам «авансом» подарували виборці, дуже мало, – наголосив політик.

Реклама

Залишити коментар