За порушення виборчого законодавства буковинку засудили до трьох років умовного відбування покарання

На Буковині суд виніс вирок буковинці, яку поліцейські викрили на порушенні виборчого законодавства.

У серпні минулого року на позачергових виборах народних депутатів України у селі Ярівка Хотинського району поліцейські зафіксували порушення, коли двоє виборців проголосували більше одного разу.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Під час досудового розслідування слідчі поліції з’ясували, що під час повторного підрахунку голосів виборців члени комісії виявили невідповідність кількості голосів до кількості проголосованих виборців. Двоє виборців проголосували за одного кандидата більше, ніж один раз.

Правоохоронці встановили, що член дільничної виборчої комісії, знаючи, що двоє громадян будуть голосувати за місцем перебування, у чотирьох виборчих бюлетенях (по два на кожного виборця) умисно внесла замість виборців відмітки про голосування на дільниці.

Слідчі Хотинського відділення поліції Кельменецького відділу поліції довели причетність буковинки до вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 158-1 (Незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз) Кримінального кодексу України.

Хотинський районний суд засудив жінку до трьох років умовного відбування покарання.

Принагідно правоохоронці звертаються до буковинців з проханням неухильно дотримуватися вимог чинного законодавства у період виборчого процесу та нагадують про адміністративну та кримінальну відповідальність у разі порушення норм Виборчого кодексу. Поліцейські Буковини продовжують збирати та аналізувати інформацію з різних джерел про можливі порушення, зокрема під час проведення агітації суб’єктами виборчого процесу.

 

 

Реклама

Залишити коментар