Росія не може диктувати Україні, як проводити місцеві вибори – Яценюк

Прем’єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк закликав депутатів Верховної Ради не голосувати за зміну постанови про вибори, як того хоче РФ.

“Депутати Верховної Ради, які на вимогу Росії проголосують за зміну постанови про вибори, – тим самим визнають, що представляють не український парламент, а є депутатами російської думи.

Переголосування під російським тиском категорично неприйнятне”, – заявив Яценюк на своїй сторінці у Facebook.

“Умови для проведення виборів в Україні визначені національним законодавством. Чинна постанова відповідає Закону про деокупацію.

Наша політична сила і я особисто – ми не дозволили провести згадку про Мінські угоди в текст цього закону і легітимізувати їх в українському законодавстві.

Тому цей закон чітко визначає: вибори на тимчасово окупованих територіях будуть проведені тільки тоді, коли там не буде росіян”, – пише політик..

За словами Яценнюка, внесення антиконституційних і незаконних змін до постанови про українські вибори означатиме, що Росія диктує умови Україні. Це будуть вибори на окупованих територіях під дулами російських автоматів і контролем феесбешників.

“Законні вибори відбудуться, але тоді, коли Україна відновить контроль над територіями, вільними від російських збройних формувань”, – підсумував Арсеній Яценюк.

Реклама

Залишити коментар