COVID-19: на Буковині розгорнуто 1180 ліжок

Для хворих із COVID-19 на Буковині розгорнуто 1180 ліжок, 620 із них наразі зайняті.

За останній місяць також було збільшено перелік госпітальних баз, віднедавна недужих на коронавірус приймають у Заставнівській, Герцаївській та Вижницькій центральних районних лікарнях.

Про це під час пресконференції розповіла заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак, повідомляє пресслужба ОДА.

“Усі ці заклади уклали з НСЗУ відповідні контракти, що дасть можливість забезпечити їх фінансуванням, пацієнтів – необхідними ліками, а медиків – доплатами у 300%”, – пояснила Наталія Гусак.

Вона також розповіла, що до списку госпітальних баз включили перинатальний центр, де надаватимуть допомогу вагітним із COVID-19 або ж підозрою на нього, та психіатричну лікарню, адже спалахи коронавірусу трапляються і у психоневрологічних інтернатах області.

“Зараз основне завдання Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА та виконавчої гілки влади – допомогти управлінцям лікарень до жовтня укласти окремі договори з НСЗУ, які допоможуть суттєво підвищити заробітну плату усім медичним працівникам із 1 вересня. Так лікарі отримуватимуть до 70% більше, медичні сестри – 50%, санітарки – 25%”, – зазначила заступниця голови ОДА.

Крім того, на 10 мільйонів гривень уклали контракти із НСЗУ медичні заклади Буковини, які мають нестабільне фінансове становище. Це, зокрема, психіатрична лікарня, обласний діагностичний центр, протитуберкульозний диспансер.

Реклама

Залишити коментар