На білорусько-українському кордоні посилено заходи безпеки

Державна прикордонна служба України продовжує вживати посилених заходів безпеки на кордоні з Білоруссю, і станом на неділю, 13 вересня, ситуація на українсько-білоруському кордоні залишається контрольованою і стабільною.

“Держприкордонслужба має достатньо ресурсів, щоб забезпечити надійну його охорону. Зокрема, посилення охорони даного напрямку державного рубежу проводиться із залученням додаткових резервів, в тому числі підрозділів «ДОЗОРу» та Кінологічного навчально центру. Повітряний моніторинг постійно забезпечується силами прикордонної авіації та за допомогою безпілотних літальних апаратів, а на водних ділянках кордону додатково застосовуються катери “Safe Boat 27”, – йдеться в повідомленні Держприкордонслужби України, оприлюдненому в неділю, передає Інтерфакс-Україна.

У відомстві наголосили, що заходи тривають насамперед, щоб упередити правопорушення та не допустити будь-яких провокацій, нестандартних ситуацій, зокрема незаконного перетинання кордону групами осіб.

Наразі збирається та враховується вся наявна інформація, що може впливати на стан охорони державного кордону. В оперативно-службовій діяльності активно використовується оперативно-розшуковий блок, дільничні інспектори прикордонної служби, збільшено кількість прикордонних нарядів.

Крім того, проводиться безперервне патрулювання прикордонними нарядами зі службовими собаками, ведеться спостереження з технічних постів, застосовуються засоби спостереження,  автомобільний та авіаційний транспорт.

“Нагадаємо, що протяжність ділянки українсько-білоруського кордону становить понад 1 тис.км, вона проходить в межах 5 областей”, – зазначили в Держприкордонслужбі.

Реклама

Залишити коментар