Генпрокурор Венедіктова у відставку не збирається – ЗМІ

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова не писала заяву на звільнення за власним бажанням і не збирається її писати. Про це вона сказала в інтерв’ю ток-шоу “Свобода слова Савіка Шустера”, передає УНН.

“Я можу сказати, знову таки, лише за себе. Заяву за власним бажанням я не писала ні вчора, ні тиждень тому назад, ні місяць, ні коли мене призначали на посаду. Такої заяви не існує. Більш того, хочу повідомити, що я її і не збираюсь писати, тому що це безвідповідально. Знову таки, мені просто, я писала програму кандидата в президенти, я писала програму партії “Слуга народу”. Була в пулі експертів. Мені це все серйозно. Я не прийшла посидіти в кріслах. Я прийшла змінити. В мене є шанс, і я його не втрачу. Якщо Верховна Рада прийме рішення, що генеральному прокурору Венедіктовій пора вже йти – вони це зроблять в установленому законом порядку: зберуть підписи, викличуть мене, я відповім на всі питання, вони проголосують, і ми побачимо, що буде. До тих пір, поки Верховна Рада не проявить свою волю – я залишаюсь на посаді генерального прокурора”, – сказала Ірина Венедіктова.

Вона зазначила, що їй є що робити на посаді.

“Я зараз займаюсь розробкою стратегії розвитку органів прокуратури, концептом розвитку органів правопорядку. Неможливо в державі жити без стратегії, без плану на хоч якусь перспективу. Тому мені здається нам дуже важливо для органів правопорядку цей план прописати і перепрошити все. От, мені це зараз дуже цікаво. Тому, сьогодні вже в нас стартанули перезавантаження обласних прокуратур. Сьогодні відкрились нові обласні прокуратури. Ми займаємось зараз дуже щільно обласними прокуратурами. Закінчим з ними – я думаю, що десь в кінці місяця ми маємо стартанути з атестаціями місцевих прокуратур. Тому роботи багато, я зайнята тим, чим я зараз зайнята. А так чутки, мені здається, що хтось же їх запускає… Я точно знаю (хто їх запускає – ред.)”, – додала Генпрокурор.

Реклама

Залишити коментар