Вижницька ЦРЛ почала приймати хворих на коронавірус

Вижницька центральна районна лікарня розпочала приймати хворих на коронавірус та із підозрою на нього.

Для недужих буде відведено два поверхи окремого крила, повідомляє пресслужба ОДА.

Готовність закладу до роботи із недужими на COVID-19 перевірили головна санітарна лікарка Буковини Наталія Гопко та заступниця директора Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Марія Поліщук.

“Корпус має кілька окремих входів, що дозволить розмежувати потоки пацієнтів та уникнути внутрішнього лікарняного інфікування. Загалом тут розгорнуто 48 ліжок у стаціонарі та 5 реанімаційних”, – зазначила Марія Поліщук.

Крім того, нещодавно Вижницька ЦРЛ отримала два апарати штучної вентиляції легень. Обладнання як гуманітарну допомогу передала Міністерству охорони здоров’я в’єтнамська компанія, опісля його розподілили у регіони. Також один ШВЛ придбано коштом району.

Раніше хворих на коронавірус із Вижниччини везли у обласну лікарню або ж у Сторожинецьку ЦРЛ. Однак ці госпітальні бази досить завантажені. Тож із 18:00 години 1 вересня усіх пацієнтів району, що потребуватимуть невідкладної допомоги через COVID-19, доправлятимуть до медичного закладу у Вижниці.

Нагадаємо, наразі у Чернівецькій області працює 15 госпітальних баз для хворих на коронавірус. Це дві обласних, три міських та десять районних лікарень.

Реклама

Залишити коментар