Керівники деяких медзакладів Буковини розміщували “ковідні” кошти на депозитах – депутат

За п’ять місяців 2020 року, з квітня по серпень медичні заклади Чернівецької області отримали від держави 1,060 млрд грн., в тому числі на боротьбу з  COVID-19 понад 251 млн.грн. Депутат обласної ради Василь Гостюк заявляє, що  дехто з керівників медзакладів, “користуючись безпорадним станом Чернівецької ОДА, замість закупівлі всього необхідного в цей період, вдало розміщував кошти на депозитах”. Також він пропонує всім тим, хто самостійно оплачував лікування від коронавірусу в комунальних закладах області, звернутись Чернівецької ОДА з письмовою пропозицією про відшкодування таких витрат. 

“Сьогодні надзвичайно актуальним постало питання лікування від COVID-19, точніше оплати громадянами за таке лікування в комунальних закладах і намагання чиновників виправдатись за ці побори. Лише наприкінці серпня в Чернівецькій ОДА помітили цю проблему, згадали за свій прямий обов’язок і … почали шукати винних, всіх, крім себе любимих.

В Чернівецькій ОДА працює цілий департамент охорони здоров’я, є профільний заступник, за них всі і весь цей безлад відповідає накращий голова ОДА. Для чого ми, платники податків, утримаємо цих чиновників, неспроможних організувати нормальну роботу закладів охорони здоров’я, де держава виділяє значні кошти, а пацієнти самі оплачують своє лікування?!”, – зазначає депутат у своєму дописі у Facebook.

За його словами, за п’ять місяців 2020 року, з квітня по серпень медичні заклади Чернівецької області отримали від держави 1,060 млрд грн., в тому числі на боротьбу з  COVID-19 понад 251 млн.грн. Наприклад, за ці п’ять місяців одна тільки ОКНП “ЧЕРНІВЕЦЬКА ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ” отримала 85,6 млн.грн., в т.ч. 26,7 млн.грн. COVID-19.

“Згадаємо про допомогу всіх меценатів і волонтерів, стогни чиновників про нестачу в лікарнях майже всього…
І ще один «секрет» дехто з керівників мед.закладів, користуючись перманентним безпорадним станом Чернівецької ОДА, замість закупівлі всього необхідного в цей період, вдало розміщував кошти на депозитах (!!!). Про це докладніше іншим разом…

Можливо запропонувати всім тим, хто самостійно оплачував лікування в комунальних закладах області, звернутись до найкращої Чернівецької ОДА з письмовою пропозицією про відшкодування таких витрат?!”, – пише Василь Гостюк.

Реклама

Залишити коментар